• contact@youstars.ro
  • 0726 230 117

Descoperă beneficiile redirecționării a 20% din impozitul tău către o cauză nobilă!

Orice firmă care plătește impozit pe profit sau pe venit poate sprijini o organizație nonprofit, precum Asociația YouStars Events, redirecționând 20% din impozitul deja plătit pe anul precedent. Este simplu și nu te costă nimic!

Iată cum poți contribui:

  1. Descarcă și completează contractul de sponsorizare de mai jos.
  2. Completează Declarația 177 (D177) pentru redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor. Descarcă PDF-ul inteligent de pe portalul ANAF: Link ANAF sau de mai jos.
  3. Depune Declarația 177 online, prin platforma e-guvernare.ro.

Nu uita că Declarația 177 trebuie descărcată pe calculator și deschisă cu Adobe Acrobat pentru a fi completată.

Fii parte din schimbarea pozitivă! Redirecționează acum 20% din impozitul tău către Asociația YouStars Events!

Descoperă mai multe despre redirecționarea impozitului pe profit/venit!

Începând din acest an, companiile care au înregistrat venituri sau profit în anul 2022 au posibilitatea de a completa o declarație privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor către un ONG. 

Un document prin care companiile care plătesc impozit pe profit sau microîntreprinderile pot direcționa până la 20% din suma impozitului pe profit/venit către un ONG.

Pe scurt, Declarația 177 pentru impozitul plătit în anul 2022 poate fi depusă în perioada cuprinsă între 25 iunie 2023 și 25 decembrie 2023. Procedura este detaliată astfel:

  • Companiile plătitoare de impozit pe profit pot depune formularul 177 în termen de 6 luni de la data limită legală de depunere a declarației anuale privind impozitul pe profit (D101).
  • Microîntreprinderile pot depune formularul 177 în termen de 6 luni de la data limită legală de depunere a declarației de impozit pe veniturile microîntreprinderilor (D100) aferente trimestrului IV.

Practic, după depunerea D101 sau D100 pentru trimestrul IV, aveți posibilitatea să depuneți și Declarația 177.

Este posibil să redirecționați până la 20% din valoarea impozitului pe profit/venit. În cazul în care s-au efectuat deja cheltuieli pentru sponsorizări, redirecționarea se va aplica doar pentru suma rămasă ca diferență între cei 20% și cheltuielile efectuate cu sponsorizarea în acel an.

Companiile plătitoare de impozit pe profit trebuie să efectueze o comparație între valoarea a 20% din impozitul pe profit și 0.75% din cifra de afaceri. Suma de redirecționat va fi cea mai mică dintre cele două valori.

Ai posibilitatea să completezi formularul utilizând un PDF inteligent disponibil pentru descărcare direct de pe site-ul ANAF. Accesează-l la următorul link: Link ANAF: Formularul 177.

Formularul poate fi depus electronic prin intermediul platformei e-guvernare.ro. Este important să menționăm că pentru depunerea declarației este necesar să existe un contract de sponsorizare încheiat anterior între companie și organizația non-profit (ONG).

Nu există niciun cost asociat redirecționării către un ONG. Această facilitate fiscală îți oferă posibilitatea să direcționezi o parte din impozitul pe care oricum îl plătești către o cauză în care crezi și pe care dorești să o susții.

Declarația 177 nu reprezintă o donație sau o cheltuială; este, de fapt, o redirecționare a unei părți din impozitul deja plătit. Suma sponsorizată este transferată către organizația non-guvernamentală de către ANAF, nu direct de către companie.

Indicatorul EBITDA nu este afectat, deoarece Declarația 177 se depune după încheierea exercițiului fiscal. Suma disponibilă pentru sponsorizare este calculată precis prin intermediul declarației pe venit/profit, și nu se bazează doar pe estimări.

Datele noastre:

Asociația YouStars Events
Cod de identificare fiscală: 36930330
Județ: Arges
Localitate: Smeura
Stradă și număr: Olteni, nr. 12
Telefon: +4 0726 230 117
Email: contact@youstars.ro
Cont bancar (IBAN): RO86 BTRL RON CRT 0361 695 201

Mai am întrebări?

Pentru orice întrebare sau informație suplimentară despre procesul de redirecționare a 20% din impozitul pe profit/venit, te invităm să ne contactezi la numărul de telefon +4 0726 230 117 sau prin email la adresa cosmin.neacsu@youstars.ro

Parteneri